سیری در نظریات جدیدِ فلسفه حقوق
این کتاب مجموعهای از پانزده مقاله مفصل است که بخشهای مختلف فلسفه حقوق معاصر را پوشاندهاند. هر کدام از مقالات مستقل است و نیازی نیست که کتاب از ابتدا تا انتها به ترتیب خوانده شود. در واقع این اثر یک کتاب مرجع است که به اقتضائات گوناگون میتواند منبع بسیار خوبی برای مسائل و مباحث مربوطه میباشد.
«ضیافت افلاطون بهنزد لئو اشتراوس»
اشتراوس اهل فلسفه را به طور کلی دو دسته میکند: فیلسوفان و پژوهشگران فلسفه. فیلسوفان بسیار کمشمارند. او اکثریت قریب به اتفاق اهل فلسفه، از جمله خودش، را حداکثر پژوهشگر فلسفه میداند و نه فیلسوف
(30 گام فلسفی برای کمال بخشیدن به هنر زیستن)
مارک ورنون در کتابش به سراغ اندیشههای فلسفی فیلسوفانی رفته که به خوشبختی و کمال در زندگی پرداختهاند. نگاه مارک ورنون از آن جنبه قابل تامل است که ترجیح داده کتابش به جای آنکه مجموعهای از دستورالعملها و شعارها و نصیحتهای اخلاقی و یا پند آموز باشد...
«فلسفه در سرزمین نبوت »
دکتر نصر در بخش اول گزارش مفصلی از مطالعات و پژوهشهایی ارائه میکند که در دوران معاصر، به ویژه در غرب، درباره فلسفه اسلامی صورت گرفته است. کم و کیف و تنوع و صحت و سقم آنها را نیز بیان میکند.
منطق صوری به زبان ساده
منطق یکی از روشهای اندیشه و تفکر است که بسیاری از مباحث آن همچنان مفید و معتبر است. در بسیاری از کشورهای غربی عموم تحصیلکردهها آن را به عنوان یک درس عمومی فرا میگیرند. اگرچه امروزه منطق جدید طرفدارانی دارد، اما منطق قدیم هم به هیچ وجه منسوخ نشده است.
«پدیدارشناسی نخستین مراحل خودآگاهی فلسفی ما»
این اثر در اصل یک کتاب نیست، بلکه مجموعه مقالات متنوع کوتاه و بلندی است که وضعیت فلسفی فعلی کشورمان را بررسی میکند.
«کنش دینی و نوسازی عقل»
طاها عبدالرحمان با اینکه در پایتخت فرهنگی اروپا تحصیل کرد، اما به هیچ وجه شیفته و دلباخته غرب نشد؛ از غرب معاصر بهرهبرداری میکند اما غربزده نیست. او دل در گرو سنت اسلامی داشت و منتقد بسیاری از متفکران جهان عرب شد
«فقط استدلال» (مهمترین 100 استدلال تاریخ فلسفه)
نویسندگان کتاب با این ایده به سراغ 100 استدلال مهم در تاریخ فلسفه رفته و کار نگارش هر یک از این استدلالها را به یکی از اساتید دانشگاهی که در آن حوزه صاحب تخصص و دانش هستند ارجاع دادهاند. نتیجه کار هم مجموعهای غنی از این استدلالها شده است که میتوان آن را در حکم «راهنمایی فشرده و آسان فهم، هم برای متون اصلی و هم برای متون ثانوی» قلمداد کرد.
«هایدگر»
کتاب «هایدگر» به عنوان اولین جلد از مجموعه فلسفه برای نوآموزان، با زبانی روان و همه فهم و ساختاری که از قابلیتهای تصویر برای انتقال معنا، مدد گرفته، به خوبی باب آشنایی خواننده را با زندگی، مهمترین آثار و برجستهترین فرازهای اندیشه یکی از مهمترین فیلسوفهای قرن بیستم گشوده است
«مسائل فلسفه اخلاق»
این اثر به هیچ وجه یک کتاب مقدماتی نیست، لذا به نوآموزان پیشنهاد نمیشود. اما کسانی که با فلسفه اخلاق و فلسفه کانت آشنا هستند و آدورنو و اندیشههایش را میشناسند، باید این کتاب را غنیمت شمرند و در رجوع به آن درنگ نکنند.
علیه ایدهآلیسم
...فلسفه باید از پرسشهای کلی و بزرگ دست بشوید و به امور کوچک و جزیی بپردازد. ایدهآلیسم نمونه بارز و برجسته این نوع فلسفه مدعی کلیت و عمومیت و فراچنگ آوردن واقعیت است و لذا باید کنار گذاشته شود و راه دیگری برای فلسفه در پیش گرفت. اما معنای فعلیت فلسفه چیست که عنوان مقالهای است که این نوع ایدهآلیسم را نقد میکند؟
جستارهایی در حکمت متعالیه
این کتاب، برای کسانی که علاقهمند هستند حکمت صدرایی را پابهپای مطالعات امروزی پیش بیاورند، میتواند بسیار سودمند باشد. قلم روان و خوشخوان کتاب، و بیان رسای نویسنده، در کنار محتوای قابلِ استفادهی آن، میتواند کتاب را برای اهل تحقیق هم، جذاب و خواندنی بکند.
«استعدادیابی در حکمت اسلامی» در بازار نشر
کتاب «استعدادیابی در حکمت اسلامی» اثر مشترک امیرحسین شهگلی و جواد پارسایی از سوی نشر سدید منتشر شد.
قانون اخلاق (برپایۀ نقد عقل به عقل)
کتاب «قانون اخلاق» از این حیث پاسخگوی نیاز طلاب و دانشجویان برای طرح بومیِ مباحث فلسفۀ اخلاق و حکمت عملی خواهد بود. نویسنده در نتیجۀ سالها تحصیل در حوزۀ علمیۀ قم، بر سنت فکریِ اسلامیایرانی تسلط کافی دارد.
صوفیان و مقامات سیر و سلوک
مقالات این کتاب طی دورهای ده ساله (از 1379 تا 1389) برای «دانشنامه جهان اسلام» نوشته شده و غیر از چهار مقاله «ذوق»، «رؤیت»، «صدق» و «غیبت و حضور» که هنوز در نوبت الفبایی انتشارند مابقی در مجلدات مختلف این دایرة المعارف منتشر شده است.
«نور در حکمت سهروردی»
کتاب به مباحث خداشناسی مانند اثبات نورالأنوار، وحدانیت نورالأنوار و صفات نورالأنوار نیز میپردازد. در بعد جهانشناسی، مبانی اشراقی این فیلسوف مطرح شده است که عبارتند از: صدور و فیض. ذیل این مباحث به مسائلی همچون نسبت انوار عالی و سافل، قاعده فلسفی امکان اشرف، جواز صدور بسیط از مرکب و همچنین مباحث مربوط به ارباب اصنام، مُثل و فرشتگان پرداخته شده است. بحث عوالم چهارگانه هستی در نظام فلسفی اشراق نیز از قلم نیافتاده است.
«مارتین هایدگر»
نویسنده در این کتاب کوشیده تا با فروکاهش دشواری فهم اندیشه هایدگر به شکلی فشرده به جنبه های مختلف اندیشه، فلسفه و دیدگاه های الاهیاتی این چهره نامدار در دوره های مختلف زندگی پرفراز و فرود او بپردازد.
«آینههای خندان»
در این داستان، با تعداد بسیار زیاد شخصیتهای ادبیات کهن و امروزی ایران، از شعرا و عرفا و نویسندگان که هریک در برهه و یا برهههایی از داستان پدیدار میشوند و نقد حال و چکیده آثار خویش را به خوانندگان ارائه میدهند، مواجه هستیم.
نگاهی به کتاب «تاریخ و نقد مکتب تفکیک»
کتاب «تاریخ و نقد مکتب تفکیک» با هدف بیان تاریخچه و نقد ساختار فکری مکتب تفکیک با قلم حجت الاسلام محمدحسن وکیلی به رشته تحریر درآمده و در 260 صفحه توسط انتشارات کانون اندیشه جوان به زیور طبع آراسته شده است.
«فرهنگنامه سهروردی»
مؤلف این کتاب، بنا به قول خودش، کوشیده است تمام آثار شیخ اشراق را از نظر بگذراند، و بعد عمدهی سخن شیخ اشراق را ذیل هر موضوعی بیاورد.
«سالهای بنفش» برای چهارمین بار منتشر شد
«آن مرد با باران میآید» به چاپ هفتم رسید
«عاشق داعشی من» از راه رسید
کتابفروشیها باز هم «خواب باران» دیدند
«زی طلبگی» برای دومین بار به کتابفروشیها رسید
روایت دیدار با یکی از سرکردگان داعش
«پریشان موی و خاک آلود» دوباره آمد
چاپ دوم کتاب «تذکره المتقین» منتشر شد
ورود «موبی دیک» و «سندباد» به کتابستان