در سراشیبی به سوی گومورا
پرفسور رابرت اچ. بورک
مترجم: الهه هاشمی حائری
انتشارات حکمت
گومورا طبق روایت عهد عتیق محل سکونت قوم لوط بود که خداوند عذابی برای آنان که در فساد غرق شده بودند نازل کرد . کتابی که پرفسور رابرت بورک که از استادان دانشگاه yale میباشد که از دانشگاههای معتبر ایالات متحده میباشد که در بعضی حوزهها با هاروارد در حال رقابت بوده است. ویلیام جفرسون کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا در این دانشگاه درس خوانده است. و نویسنده نیز در زمان ریاست جمهوری وی این کتاب را نوشته است.
رابرت بورک در این اثر بدون جانبداری صرف از جناحهای سیاسی، از جامعه آمریکا انتقادهای دقیق و واقعبینانهای ارائه میدهد و فراتر از انتقاد به مسائل اجرایی و حقوقی آمریکا یا بیکفایتیهای احزاب سیاسی، از پدیدهای فرهنگی به نام لیبرالیسم مدرن انتقاد میکند. وی این لیبرالیسم مدرن را با دو ویژگی «تساویطلبی» و «فردپرستی»، افراطی و موجب همه این نابسامانیها میداند. در این کتاب سعی شده تا نقاط ضعف اخلاقی را که موجب سقوط اخلاق در فرهنگ آمریکا شده، بیان شود و البته مهمترین دلیل برای این نقطهضعفها همان لیبرالیسم مدرن عنوان شده است. پرفسور بورک در کمال صداقت بر گذشته ها و روزهای خوش ایالات متحده دل می سوزاند و بر این نکته را هم میداند که آمریکا پرچمدار تکنولوژی مدرن امروزی و مهمترین قدرت اقتصادی جهان است. دکتر عباس غفاری در مقدمه کتاب ذکر میکند: همانطور که از عنوان فرعی کتاب یعنی لیبرالیسم مدرن و سقوط آمریکا معلوم است مولف با بیان مشکلات عدیده بوجود آمده در عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی جامعه آمریکا در واقع به نابسامانیهای بدست آمده از تحقق لیبرالسیم مدرن در پیشرفتهترین جامعه کره زمین از لحاظ همه مواهب مادی، علمی و... اشاره میکند.
مولف در این کتاب وضعیت و پی آمدهای فرهنگی, اجتماعی و سیاسی جامعه کنونی ایالات متحده امریکا را با ذکر بحرانها و نابسامانیهای تحقق لیبرالیسم مدرن, تشریح کرده است .وی سرانجام برای جلوگیری و خودداری از سقوط جامعه امریکایی در عذابی مشابه شهر((گومورا)) راه حلهایی را ارئه مینماید.
نیویورک تایمز درباره این کتاب مینویسد:
بورک در کمال زیرکی و هوشمندی به مسائلی اشاره می کند که فرهنگ ما را هر روزه بیش از پیش سیاسی میکند اگر نخواهیم بگوییم بالکانی میکند. و کمرنگتر شدن نقش معقولیت و خرمندی در گفتگوهای روشنفکران...