علل تزلزل تمدن غرب
نویسنده اصغر طاهرزاده
انتشارات المیزان
383 صفحه
تمدن غرب بر اساس این رویکرد نوین نسبت به مسئلهخداوند در رنسانس به وجود آمد که بشر مدرن تصمیم گرفت که خداوند را فارغ از اینکه خالق بداند یا نداند در مسئله ربوبیت و قانونگذاری و تعریف سعادت و آنچه که مایه نیل به آن سعادت است دخالت ندهد و خودش با عقل خودبنیاد منفک از وحی به ربوبیت و قانونگذاری و تفسیر سعادت و راههای نیل به آن دست بزند.
ماحصل تفکر فوق این شده که این تمدن مدرن با تمام مظاهر و ارکان آن که میشود نظم نوین جهانی، فرهنگ و تمدّنی که تمام فرهنگهای خُرد و کلان عالم را در خود هضم کرده است و معیارها و ارزشهای خود را بر آنها تحمیل کرده است.
کتاب در یک جمله بنا دارد تا دلایل متقن تزلزل این تمدّن را ارائه دهد و در ضمن آن به سوالاتی از این دست پاسخ گوید:
ريشههاي فكري تكذيب نبوت چه چيز بوده است؟ معناي شغل در تمدن جديد چيست؟ تضاد تمدن غربي با حقايق قدسي در چه چيزي است؟ تفاوت علم غربي با علم حقيقي چيست؟ راز گسترش دنياي مدرن در چه چيزي است؟ دموكراسي غربي به چه معنا است؟ محدوديت دانش مدرن تا کجا است و این حد از دانش پاسخگوی چه حدی از نیازهای حقیقی انسان است؟ خاستگاه پديدهي تبليغات در عصر جديد چيست؟ بهترین موضع در مقابل فرهنگ غرب چه چيزي است؟ هنر مدرن و شهرت طلبي، فرهنگ غربي و سطحي كردن حقايق؟ چه نيازي به نقد فرهنگ تكنولوژي است؟ علت انفعال ما در برابر تمدن غربي را چه چيز است؟ در تضاد تمدن غربي با حقايق قدسي، آيا گزينش تكنولوژي ممكن است؟ آثار ناپايداري تمدن غربي در كجا هويدا شده است؟ راه نجات و برون رفت از شرايط فعلي انقلاب اسلامي و تفاوت علم غربي با علم ديني در چه چيزي است؟