کتابستان برای مخاطبان خود با موضوع تفاوتها و تعارضات همسران سیر مطالعاتی ذیل را پیشنهاد میکند:
- چرا زنان حرف می زنند و مردان فرار می کنند (پاتریشیا لاو)
معرفی کتاب:
یکی از نیازهای ضروری در زندگی انسان ها داشتن یک همسر به معنای واقعی است که با او باشد، او را درک کند، همنشین، هم صحبت و همراه او در همۀ مسائل زندگی باشد؛ اما چه اتفاقی می افتد افرادی که با این هدف زندگی مشترک را تشکیل می دهند، بعد از مدتی احساس نارضایتی از دو طرف به وجود می آید و آن چنان که شاید در اوایل آشنایی و تشکیل زندگی به هم عشق می ورزیدند، دیگر به آن شدت و حتی کمتر از حالت نُرمال و طبیعی رابطه عاطفی و کلامی و... با هم پیدا می کنند. و شاید با یک سؤال بحث واضحتر شود و آن هم این که: اگر زنی به همسرش بگوید: «عزیزم باید با هم دربارۀ روابطمان صحبت کنیم» به نظرتان چه اتفاقی خواهد افتاد و چه واکنشی خواهد داشت؟ شايد در موارد اندكي واكنش مثبت نشان دهند و احساس لحظه شماري براي اين سوال كنند اما در اكثر موارد با شنيدن اين درخواست، دست پاچه، ناراحت يا عصباني شود و حالت تدافعي به خود بگيرد و بروز جسماني و ظاهري در چهره اش داشته باشد. خانم ها دوست دارند درباره ي روابطشان صحبت كنند چون از وضعيت موجود ناراضي هستند اما مردان دوست ندارند صحبت كنند و فرار مي كنندچون صحبت كردن باعث نمي شود احساس بهتري داشته باشند، اين تنهايي و جدايي، هم در بحث هاي داغ و مهم در سكوت سرد وجود دارد و باعث مي شود نااميدي و تنفر شما بيشتر شود. و اين جدايي و سكوت ممكن است در نهايت منجر به طلاق مي شود. اما آن چه كه مولف دراين كتاب به دنبال آن هست اين مورد هست كه چگونه مي توانيد رابطه ي بهتري با همسرتان داشته باشيد بدون اينكه با او صحبت كنيد. و چگونه مي توانيد تجربه ي روزهاي اول زندگي و عشقي آن زمان را در سراسر زندگي نمايان كنيد.
- چرا مردان دلیل نمی آورند و زنان به کفش های بیشتری نیاز دارند ( باربارا و آلن پیز، ترجمه میترا میرشکار، ناشر: نشرعلم )
معرفی کتاب:
معرفی کتاب : نویسندگان این کتاب - باربارا و آلن پیز- زوجی موفق هستند که این بار اثرشان را که درباره ی روابط زن و شوهر می باشد با عنوان «چرا مردان دلیل نمی آورند و زنان به کفش های بیشتری نیاز دارند؟» منتشر کرده اند. مطالب این کتاب فرصتی را در اختیار خوانندگان قرار می دهد تا برخی از سردرگمی هایی که ناخواسته میهمان خیلی از ماها در زندگی شده است، بیرون کنند. در مقدمه ی کتاب نویسندگان توضیح می دهند که این کتاب را بعد از کتاب «چرا مردان گوش نمی دهند و زنان نمی توانند نقشه بخوانند؟» به رشته ی تحریر در آورده اند. آنان برای نوشتن این کتاب یعنی«چرا مردان دلیل نمی آورند و زنان به کفش های بیشتری نیاز دارند؟» به بیش از سی کشور مسافرت کرده اند و سعی کرده اند با نگاهی بی طرف به موضوعات و مشکلات زن و شوهرها بپردازند و سپس راه حل هایی ارائه کنند.
نویسندگان برای اینکه اهمیت موضوعی را که در باره ی آن بحث می کنند را به مخاطبینشان انتقال دهند می گویند: اگر بتوانید در زندگی با مردم، کار با آنها و دوست داشتن جنس مخالف موفق شوید، زندگی شیرین تری خواهید داشت. متاسفانه ما متوجه شده ایم که بیشتر انسان ها در این راستا دچار مشکل هستند. برای درک بهتر این مشکل به تأثیر برنامه های تلویزیونی، تبلیغات و نقش رسانه ها در این باره توجه کنید. آمارهای طلاق در سراسر دنیا حیرت آور شده است به گونه ای که در انگلستان آمار طلاق طی چهار سال نخست زندگی به بیش از 50 درصد می رسد. کتاب حاضر با در نظر گرفتن فرهنگ های مختلف به مشکلات رایج بین زن و مرد ها پرداخته است و در این زمینه و برای حل مشکلات آن ها راه حل هایی را ارائه کرده است.
زبان و قلم نویسندگان بسیار ساده و روان و در مواقعی همراه با طنز است که در یازده فصل جمع آوری شده است؛ برخی از آنها عبارتند از: غرغر زدن و شکایت زن و مرد از هم، کارهایی که مردان با انجام دادن آن ها زنان را آزار می دهند و به مرز جنون می کشانند. به گفته ی نویسندگان، به واسطه ی نامه هایی که از بیش از پنج هزار خواننده ی زن، آنان دریافت کرده اند، به هفت سوال دست یافته اند که اصولا زنان در مورد مردان مطرح می کنند و در فصل دوم به پاسخ و بررسی آنها می پردازد. سوالات از این قرار است: چرا مردان راه حل ارائه می دهند و نصیحت می کنند؟ چرا مردان مدام کانال تلوزیون را عوض می کنند؟ چرا مردان حاضر نیستند آدرس بپرسند؟ چرا مردان هیچگاه حلقه ی توالت فرنگی را پایین نمی آورند؟ چرا مردان به خرید علاقه ای ندارند؟ چرا مردان عادات زشتی دارند؟ و اینکه چرا مردان به لطیفه های بی ادبانه علاقه منداند؟
از جمله فصلهای دیگری که به صورت یک سوال عنوان می شود، این است که چرا زنان گریه می کنند؟ این عنوان به فصل سوم مربوط می شود. نویسنده در اینجا یکی از کارکردهای گریه را اخاذی احساسی معرفی می کند و بعد از بیان این مطلب، داستانهای واقعی از افرادی را نقل می کند که از طریق گریه می خواهند دیگران را تحت تاثیر قرار دهند و به خواسته ی خود برسند و یا به قول نویسنده از این طریق اخاذی احساسی کنند. داستانهایی که به آن اشاره شده است دقت و ظرافت شما را می طلبد، تا فرهنگ روابط سرد غربی بر خواننده تحمیل نشود. خواننده ای که با فرهنگ ایرانی و اسلامی بزرگ شده است و یکی از مشخصه های آنان، مهربانی و حس همدردی نسبت به همنوع و اعضای خانواده مخصوصا پدر و مادر است؛ به عنوان مثال نویسنده در صفحه ی 134 می گوید: همه مان ماجرای زنانی را شنیده ایم که تمام عمر از پدر یا مادر پیرشان مراقبت کرده اند و حس وظیفه شناسی مانع از خوشبختی شان شده است... در حالی ما جوانان ایرانی، مراقبت از آنان را نه تنها مایه ی افتخار بلکه آن را موجب خوشبختی می دانیم. در ادامه و فصل پنجم این کتاب، از هفت راز بزرگ مردان پرده برمی دارد و آنها را برای خانمها افشا می کند. این اطلاعات را زنان مخاطب این کتاب از طریق نامه ها و ایمیل ها، از مولفان درخواست کرده اند تا بیشتر در مورد تفاوت های زنان و مردان بدانند؛ در اینجا به هفت سوال دیگر که از سوی آنان مطرح شده، اشاره می شود: چرا مردان اطلاعات کمی از زندگی خصوصی دوستان خود دارند؟ چرا مردان از قید و بند پرهیز می کنند؟ چرا مردان احساس می کنند در همه ی موارد حق با آنها است؟ چرا مردان به اسباب بازی های پسر بچه ها علاقه ی زیادی دارند؟ چرا به نظر می آید مردان نمی توانند چند کار را به طور همزمان انجام دهند؟ چرا مردان تا این اندازه به ورزش علاقه دارند؟ واقعا مردان در توالت عمومی در باره ی چه مطالبی حرف می زنند؟ فصل های پایانی کتاب مربوط می شود به مطالبی نظیر: جذابیت ظاهری در زنان و مردان، دروغ گفتن مردها، روابط زناشویی و بازنشستگی.
- آنچه زنان و مردان نمی دانند (آلن و باربارا پیز)
معرفی کتاب:
اگر به دنبال شناخت حقایقی دربارهی برقراری ارتباط با جنس مخالف هستید، کتاب « آنچه زنان و مردان نمیدانند » را مطالعه کنید. هدف مولفین از تالیف کتاب بررسی واقعبینانهی روابط زن و مرد، علل رفتارها و عملکردهای آنان و بهبود روابط آنان برای زندگی شاد و بهتر است. این کتاب به شما نشان میدهد چگونه میتوانید جنس مخالف خود را بشناسید و از این شناخت لذت ببرید. کتاب بر اساس واقعیات و حقایق و با توجه به رفتار انسانهای واقعی ، پژوهشهای علمی، وقایع روزمره و مکالمات ضبط شده نوشته شده است. کتاب به بررسی مواردی از این قبیل پرداختهاست: گونههای مشابه، دنیاهای متفاوت؛ پرورش احساس؛ همه چیز از مغز نشأت میگیرد؛ گفتن و شیندن؛ افکار، عقاید و نظریات، احساسات و سایر موارد دردساز؛ ترکیب شیمیایی بدن ما؛ مردان، زنان، روابط جنسی؛ عشق، رمانس، ازدواج؛ به سوی آیندهی متفاوت. اما نکتهای که در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میشود باید مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد ( مانند رویکرد فمینیستی در نگرش و تفکر مولفین). به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- مردان مریخی، زنان ونوسی ( جان گری، ترجمه: حمید میرزارضایی، ناشر: یاران قلم)
معرفی کتاب:
معرفی کتاب : در این کتاب فرض بر این است که مردها اهل سیاره مریخ و زن ها اهل سیاره ونوس هستند. در سالهای قدیم، روزی مریخی ها با تلسکوپ های خود، ونوسی ها را کشف کردند. با یک نگاه کوتاه، احساسات آنها برانگیخته شد و این بی سابقه بود. مریخی ها در فضا به سیاره ونوس پرواز کردند. ونوسی ها با آغوش باز به آنها خوش آمد گفتند. آنها ناخودآکاه می دانستند که چنین روزی پیش خواهد آمد. آن ها از با هم بودن لذت می بردند. هر کدام از دنیای دیگری بودند و از تفاوت هایشان خوششان می آمد. ماه ها صرف شناخت یکدیگر کردند. سپس مصمم به پرواز به کره زمین شدند ولی همین که به جو زمین رسیدند، همگی با نوعی فراموشی انتخابی از خواب پریدند. هم مریخی ها و هم ونوسی ها فراموش کردند که از سیاره های جداگانه ای هستند و ملزم به داشتن«تفاوت ها» هستند. از آن روز بود که برخورد و تنش بین مرد و زن آغاز شد. در طول این کتاب، با جزئیات کاملی، تفاوت های زن و مرد تشریح خواهد شد. فصل دوم راجع به ارزش های زن و مرد است که ذاتاً با هم تفاوت دارد. در این فصل بحث از دو اشتباه مهمی است که در ارتباط با جنس مخالف خود داریم؛ اینکه مردها به اشتباه در مورد مشکلی، پیشنهاد راه حل آن را می دهند و احساسان را بی اعتبار می کنند در حالی که زن ها، راه حل آن را می دانند. غالبا بیشترین شکایت زن ها از مردها این است که شنونده ی خوبی نیستند. خواه زمانی که مرد صحبت همسرش را کاملا نادیده می گیرد و خواه وقتی که چند لحظه ای به او گوش می دهد تا تشخیص بدهد چه چیزی او را دلواپس می کند، آن وقت است که به او راه حل هایی پیشنهاد می کند تا او را نگرانی در بیاورد. اما همسرش از این حرکت او قدر دانی نمی کند چرا؟ چون زن نیاز به همدردی دارد ولی مرد فکر می کند که زن راه حلی برای مشکلاتش می جوید. بیشترین گله ی مردها هم این است که زنان همیشه سعی دارند آنها را عوض کنند. موقعی که زنی مردی را دوست دارد، احساس مسیولیت می کند که در رشد و بالندگی مرد به او کمک نماید. زن با سماجت و پافشاری برای هر نوع موقعیتی که به همسرش کمک کند و یا اینکه به او بگوید که چه باید بکند، صبر می کند. زن فکر می کند که همسرش را پرورش می دهد در حالی که مرد فکر می کند که تحت کنترل است و در عوض می خواهد همسرش او را همان طوری که هست پذیرا باشد. با درک قبلی از مسأله ونوسی/ مریخی بودنمان، برایمان روشن می شود که چگونه نادانسته مرتکب چنین اشتباهاتی می شویم. در فصل سوم و چهارم راه های مختلفی را کشف خواهیم کرد که چگونه مردان و زنان بر ناراحتی و اضطراب خود غالب شوند و چگونه احساسات جنس مخالف را برانگیزیم. یکی از بزرگ ترین تفاوت های بین زن و مرد این است که هر کدام از آنها با روش خاصی با فشارهای روحی کنار می آیند. مردها شدیدا در خود فرو می روند و گوشه گیر می شوند در صورتی که زن ها با هیجانی فزاینده غرق در مسأله می شوند و خود را گرفتار می کنند. در این مواقع، نیاز یک مرد برای تسکین یافتن با حالت زن متفاوت است. مرد با حل مسایلش حالش بهتر می شود در صورتی که زن نیازمند صحبت در مورد مشکلش می باشد. در فصل پنجم، می آموزیم که چرا زن و مرد به دلایلی کاملا متفاوت سخن می گویند یا سکوت می کنند و هر کدام در این مواقع چه کنند. زن از طریق صحبت، کشف می کند که چه می خواهد بگوید و آن ها را با صدای بلند به زبان می آورد، این پردازش کمکش می کند که تلنگری به درک غرایزش بزند. ولی پردازش اطلاعات مردها بسیار متفاوت است. قبل از اینکه درباره ی موضوعی حرف زده یا جوابی را بدهند، یا تجربه ای کسب کنند، اول در سکوت درست ترین و یا مفید ترین پاسخ را ارزیابی می کنند. در فصل ششم، پی می برید که چگونه زن ها و مردها نیازهای مختلفی برای روابط نزدیکشان دارند. مردها مانند کش هستند، زمانی نیاز دارند که عقب نشینی کنند. مثال کش استعاره ی کاملی برای درک چرخه نزدیکی و صمیمیت مرد می باشد. این چرخش شامل نزدیک شدن، عقب نشینی و دوباره صمیمی شدن است. در فصل های هفتم و هشتم، در می یابیم که احساسات عاطفی و عاشقانه زن حالت امواج دارد و در نوسان است و نیز چگونگی ابراز عشق زن و مرد را خواهیم آموخت. فصل نهم، چگونگی اجتناب از بحث های دردآور پیگیری می شود. فصل دهم نشان می دهد که زن و مرد چگونه روی مسایل، جداگانه حساب می کنند. مرد فکر می کند وقتی که برای زن کار خیلی بزرگی انجام می دهد امتیاز بالایی از او کسب می کند ولی برای زن فرقی ندارد که هدیه عشق او بزرگ یا کوچک باشد. او برای هر هدیه یک امتیاز کنار می گذارد. فصل یازدهم درباره راه های ارتباط زن و مرد در لحظات سخت زندگی است. در فصول پایانی، در می یابیم که چرا زن ها زمانی که نیاز به حمایت دارند، دچار مشکل بزرگی هستند و اینکه چرا مردها در برابر این خواسته مقاومت می کنند.
- ونوس آتشین، مریخ یخی ( جان گری، ترجمه شادی فرهمند، ناشر: دانژه)
معرفی کتاب:
معرفی کتاب : کتاب « ونوس آتشین، مریخ یخی» نوشته دکتر جان گری است که به توضیح رفتارها، کنش و واکنش ها، عادات و روابط همسران با استفاده از دانش هورمونی پرداخته است. این کتاب، آخرین نوشته ی وی و به نظر بسیاری از کارشناسان، بهترین کتاب اوست. در کتاب های او که تقریبا در همه ی کشورها با عنوان« ونوس و مریخ ...» و تجزیه و تحلیل روابط زنان و مردان و بیان تفاوت های دو جنس مشهور است، فرض بر این است که مردها اهل سیاره مریخ و زن ها اهل سیاره ونوس هستند. نویسنده، داستان ونوس و مریخ را اینگونه ترسیم می کند: در سالهای قدیم، روزی مریخی ها با تلسکوپ های خود، ونوسی ها را کشف کردند. با یک نگاه کوتاه، احساسات آنها برانگیخته شد و این بی سابقه بود. مریخی ها در فضا به سیاره ونوس پرواز کردند. ونوسی ها با آغوش باز به آنها خوش آمد گفتند. آنها ناخودآکاه می دانستند که چنین روزی پیش خواهد آمد. آن ها از با هم بودن لذت می بردند. هر کدام از دنیای دیگری بودند و از تفاوت هایشان خوششان می آمد. ماه ها صرف شناخت یکدیگر کردند. سپس مصمم به پرواز به کره زمین شدند ولی همین که به جو زمین رسیدند، همگی با نوعی فراموشی انتخابی از خواب پریدند. هم مریخی ها و هم ونوسی ها فراموش کردند که از سیاره های جداگانه ای هستند و ملزم به داشتن«تفاوت ها» هستند. از آن روز بود که برخورد و تنش بین مرد و زن آغاز شد.
مترجم این کتاب، خانم شادی فرهمند برای تبیین بیشتر موضوع، در قسمتی از پیشگفتار می نویسد: تا چند سال پیش، علت بسیاری از واکنشها، تغییرات خلق و خو و تنشهایی که بین زنان و شوهران پیش می آید ناشناخته بود و بسیاری از این حالتها، به فرهنگ، تربیت، خاستگاه اجتماعی و نقش اقتصادی افراد نسبت داده می شد و یا از کلیشه های جنسیتی و الگوهای سنتی برای تفسیر و توضیح آنها استفاده می شد. ولی با پژوهشهای بسیار مهمی که به تازگی در حوزه ی شناخت هورمونها انجام شده، هر روز به تاثیرات عجیب و نقش ویژه ی این ترکیبات شیمیایی بر روابط انسانی، بیشتر پی می بریم.
دکتر جان گری در این کتاب سعی کرده حالات روحی مابین زوجین را مبتنی بر پایه های زیستی موثر در آن ها تبیین کند و با ارئه راهکارهای لازم سعی در ترمیم مشکلات زوجین و ارتقای سلامت و نشاط زندگی زناشویی دارد. در لابه لای کتاب گفتگوها و حالات معمول زن و مرد و مشکلات و اختلافات رایج آن ها آورده شده است و در ادامه به بررسی علت این حالات و چرایی آن با رویکرد هورمونی پرداخته شده است. نویسنده در توضیح این رویکرد هورمونی می گوید: مردها بعد از کار به استراحت نیاز دارند تا هورمون اکسی توسین که مسئول آرمش در بدن است در بدن آن ها تولید شود. این آرامش در زن ها موقعی به وجود می آید که زن از حمایت های مراقبتی بهره مند گردد. پس ویژگی های مردان و زنان در تولید هورمون های موثر در روابطشان با هم فرق دارد و به همین خاطر است که زوجین باید با مسائل علمی مربوط به هورمون ها که نقش محوری را در این باره را دارند آشنا شوند. علاوه بر آشنایی با چگونگی ترشح هورمون ها در دو جنس، زن و مرد باید از لحاظ تغذیه و خواب نیز در سطح مطلوبی باشند زیرا این دو در تعادل و تولید هورمون ها نقش اساسی دارند.
در ادامه ی مباحث پر طرفدار این کتاب، به این عناوین نیز بر خواهیم خورد و با این مباحث هم آشنا می شویم: خنک کردن ونوسی ها و گرم کردن مریخی ها که به منظور تعریف مهارت های ارتباطی جدید برای بیشتر عشق ورزیدن است، یائسگی ونوسی ها و یائسگی مریخی ها، هنگامی که جای ونوسی ها و مریخی ها عوض شود و دلائل جابجایی این نقش ها، عشق، رابطه ی جنسی و شادی. در فصل اخیر که به همین بحث یعنی، عشق، رابطه ی جنسی و شادی، اختصاص یافته است، بخش ویژه ای را ترتیب می دهد که نویسنده از آن به ایده ها و فرصتها به عنوان« ویتامین عشق» یاد کرده است. در این بخش به هجده منبع اصلی عشق و حمایت، مفصل پرداخته می شود. البته در گوشه ای از این بخش مطلبی را بیان می کند که با فرهنگ اسلامی و با ذائقه ی جوانانی که مخاطب این کتاب اند، مناسبتی ندارد، و حتما مخاطبین با تیز بینی که دارند با اینگونه مطالب ، نقادانه برخورد خواهند کرد. این مطلب در صفحه ی 263 این گونه آمده است: «اگر همسر ما علاقه ای به رقصیدن ندارد، پس من باید از داشتن دوستانی که رقصیدن را دوست دارند راضی باشم».
- زنان ونوسی در آتش خشم، مردان مریخی به سردی یخ (جان گری)
معرفی کتاب:
بعضی از پژوهشهای جدید علمی ثابت کردهاند که تفاوت بین مردان و زنان و چگونگی ارتباط برقرارکردن آنان با یکدیگر مبنایی زیست- شیمیایی دارد. این تفاوت را میتوان با در نظر گرفتن هورمونها به خوبی توضیح داد. تعادل هورمونی به راستی عاملی مهم در زمینهی دستیابی به سرزندگی، عشق و انرژی در زندگی زناشویی محسوب میشود. کتاب « زنان ونوسی در آتش خشم، مردان مریخی به سردی یخ » که در 399 صفحه به قلم جانگری تالیف شده است، به دنبال ایجاد تعادل هورمونی بین همسران است. مولف در این کتاب میکوشد عواملی بنیادین را برای دستیابی به تندرستی، شادی و عشقی ماندگار مطرح کند. او راهکارهایی را برای دستیابی به سلامتی طبیعی و انرژی شادیبخش زندگی بازگو میکند. با خواندن این کتاب به چنین نکتههایی پی میبریم: زنان و مردان چگونه با به کارگیری شیوههایی بینظیر به تنششان رسیدگی میکنند. هورمون تنش چگونه به سلامتی ما آسیب میرساند و از توانایی ما برای ارتباط برقرار کردن با همسرمان میکاهد. مواد غذایی برتر و تغذیهی سالم در پرکردن ذخیرههای هورمونی ما چه نقشی دارند. چرا امروزه یائسگی در زنان و میانسالی در مردان در روابط زناشویی بسیار تنشآفرین است و چرا نباید چنین باشد. تعادل قند خون ما چگونه با برقراری تعادل میان هورمونهای بدنمان ارتباطی نزدیک دارد. دستیابی به تعادل هورمونی در بدنمان چگونه وضعیت روابط زناشویی ما را بهبود میبخشد و ما را برای غلبه کردن بر دشواریهای امروزی تقویت میکند. نکتهای که باید در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میدهند مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد. به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- چرا مریخ و ونوس به هم برخورد می کنند (جان گری، ترجمه وینا زاهدی، ناشر: نسل نواندیش)
معرفی کتاب:
کتاب « چرا مریخ و ونوس به هم برخورد میکنند » با دادن آگاهی در مورد رفتارهای متفاوت زنان و مردان به شما در مواجهه با استرس، کمک میکند تا بتوانید به روابطتان با همسرتان بهبود بخشید. مطالعه این کتاب شما را چه مجرد باشید و چه متاهل با این حقیقت آشنا میسازد که زن و مرد بر این اساس ساخته و پرداخته و نظامند شدهاند تا به طرز متفاوتی در برابر استرس واکنش نشان دهند. همچنین نشان میدهد که چگونه همین تفاوتها در جای خود میتوانند به عامل تنشزا در روابط زناشویی تبدیل شوند. نگارنده طرحی روشن و آسان فهم به منظور کم کردن فاصلهی میان زن ومرد ارائه میدهد و سیاستها و شیوههایی برای گفتگویی کارآمد و اثر بخش در اختیار شما میگذارد که به راستی سطوح استرس را پایین میآورد و با کمک آنها زنان و مردان میتوانند به مجموعهای متنوع از روشهای واقعبینانه و جدید به منظور آفرینش زندگی عاشقانهی همراه با صلح و سازش دست یابند. مواردی از این قبیل در کتاب بررسی شده است: چرا مریخ و ونوس به هم برخورد میکنند، نظامشده براساس متفاوت بودن، هورمونهای استرس در مریخ و ونوس، فهرست تمام نشدنی باید انجام دهمهای زن، ساختار یک مشاجره، بنا نهادن یک زندگی عاشقانه و ... . نکتهای که باید در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میدهند مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد. به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- زنانی که مردان آنان را دوست دارند، زنانی که مردان آنان را ترک می کنند (کانل کو آن ترجمه: شمس الدین حسینی، ناشر: نسل نواندیش)
معرفی کتاب:
کتاب « زنانی که مردان آنان را دوست دارند، زنانی که مردان آنان را ترک میکنند» به طور دقیق به شما (زنان) میگوید که وقتی مردی با زنی ارتباط، در قلب و ذهنش چه میگذرد. در این کتاب شما اسراری را که باعث پاسخ عاشقانه و مثبت از مردان میشود میآموزید و به درستی کشف میکنید که مردان عاشق چه نوع زنی میشوند و برای همیشه با او میمانند. از ویژگی کتاب این است که در آخر کتاب پرسشنامههای مرتبط با هر یک از فصول ارائه داده است تا به شما کمک کنند تا متوجه شوید چطور نگرشهای خاص، احساسات و رفتارهایتان درقبال مردان، بر کیفیت ارتباطات شما با شریک زندگیتان تأثیر میگذارد. کتاب در دو بخش، بخشی که خصوصیات و رفتار های که باعث رنجش خاطر مردان میشود و بخش دیگر خصوصیات و رفتارهای که مطلوب مردان هست را بیان میکند. مواردی که در بخش اول مورد بررسی قرار گرفتهاند از این دست هستند: زنانی که ندانسته از صمیمیت میترسند. زنانی که در دل از مردان منفرند، زنانی که بیمنت از خودشان مایه میگذارند. اما بخش دوم شامل موارد از این قبیل است: به مرد اعتماد کنید تا توانمندی شما را دوست بدارد. از طریق دوستی عشقتان را عمیق کنید. اصولی برای عاشق ماندن. نکتهای که در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میشود باید مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد.به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند مواردی را که با مبانی دینی و فرهنگی ما هماهنگی ندارد را نیز مطرح کنند؛ بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- رازهائی درباره زنان که هر مردی باید آنها را بداند( باربارا دی آنجلیس) ویژه مردان
معرفی کتاب:
مردانی که می خواهند در مورد زنان بیشتر بدانند بهتر است کتاب « رازهایی دربارهی زنان که هر مردی باید آنها را بدانند » را مطالعه کنند. کتاب تالیف باربارا دی آنجلیس یکی از مجربترین متخصصین روابط انسانی است.( ذکر این نکته هم لازم است که ایشان تفکر فمینیستی هم دارند). این کتاب از تمامی رازهایی پرده برمیدارد که زنها دوست دارند مرد زندگیشان با خبر باشد در واقع، دعوتی است از مردها که زنها را به گونهای جدید آنگونه که هرگز تجربه نکردهاند، ببینند و درک کنند، و بیشتر دوست داشته باشند. به علاوه، کتاب دعوتی است از زنها که خودشان را بهتر بشناسند، تا به درستی تمامی احساسات خود را به خوبی درک کنند، نیازهای خود را بشناسند و به راحتی بتوانند این بخشهای وجودی خود را به مردهای زندگیشان ابراز کنند. مولف از طریق کتاب به شما خواهد آموخت که: سه نیاز پنهان که در بین تمامی زنها مشترک است. چگونه خشم زنان را شعله ور نکنید. بیست عامل سرد مزاجی جنسی زنها، رازهایی دربارهی روابط جنسی که زنها دوست دارند مردها بدانند، چگونه نبرد قدرت را به همکاری و تشریک مساعی بدل کنید، روشها و راهکارهایی برای عشقورزی هرچه بیشتر. نکتهای که در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میشود باید مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد.به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- پسران مریخی، دختران ونوسی ( جان گری، ترجمه هادی ابراهیمی، ناشر: نسل نواندیش)
معرفی کتاب:
دکتر«جان گری» در بیشتر کتاب هایش از تفاوت های بین زن و مرد صحبت می کند و این بار عنوانی را که به این کتاب داده است، «پسران مریخی، دختران ونوسی» می باشد. وی با سلیقه ای که در داستان پردازی به خرج داده است، اوصاف اهالی مریخ را به پسران می دهد و دختران را ونوسی می خواند. نویسنده این داستان را این گونه تعریف می کند که در سالهای قدیم، روزی مریخی ها با تلسکوپ های خود، ونوسی ها را کشف کردند. با یک نگاه کوتاه، احساسات آنها برانگیخته شد و این بی سابقه بود. مریخی ها در فضا به سیاره ونوس پرواز کردند. ونوسی ها با آغوش باز به آنها خوش آمد گفتند. آنها ناخودآکاه می دانستند که چنین روزی پیش خواهد آمد. آن ها از با هم بودن لذت می بردند. هر کدام از دنیای دیگری بودند و از تفاوت هایشان خوششان می آمد. ماه ها صرف شناخت یکدیگر کردند. سپس مصمم به پرواز به کره زمین شدند ولی همین که به جو زمین رسیدند، همگی با نوعی فراموشی انتخابی از خواب پریدند. هم مریخی ها و هم ونوسی ها فراموش کردند که از سیاره های جداگانه ای هستند و ملزم به داشتن«تفاوت ها» هستند. از آن روز بود که برخورد و تنش بین مرد و زن آغاز شد.
در طول این کتاب، با جزئیات کاملی، تفاوت های زن و مرد تشریح خواهد شد. عنوان فصل دوم این کتاب، آزمون مریخی – ونوسی است. در این فصل، زن و مرد باید نسبت به دو اشتباه مهم خود هوشیار شوند و دیگر مرتکب این دو اشتباه نشوند؛ اول اینکه مردها به اشتباه در مورد مشکلی که همسرشان با آنان در میان می گذارد، پیشنهاد راه حل آن را می دهند و احساسات را بی اعتبار می کنند در حالی که زن ها، راه حل آن را می دانند. به همین خاطر بیشترین شکایت زن ها از مردها این است که آن ها شنونده ی خوبی نیستند. دوم اینکه زن ها به اشتباه همیشه سعی دارند مردها را عوض کنند و مردها از این موضوع بیشترین گله و شکایت را دارند.
یکی از بزرگ ترین تفاوت های پسرها و دخترها، روشی است که برای رویارویی و برخورد با استرس و اضطراب به کار می برند. در فصل سوم راه های مختلفی را کشف خواهیم کرد که چگونه مردان و زنان بر ناراحتی و اضطراب خود غالب می شوند. مردها شدیدا در خود فرو می روند و گوشه گیر می شوند در صورتی که زن ها با هیجانی فزاینده غرق در مسأله می شوند و خود را گرفتار می کنند. در این مواقع، نیاز یک مرد برای تسکین یافتن با حالت زن متفاوت است. مرد با حل مسایلش حالش بهتر می شود در صورتی که زن نیازمند صحبت در مورد مشکلش می باشد. در فصل سوم این کتاب به دلائل بیشتری از این که چرا در مواقع استرس و اضطراب، پسران به درون غار پناه می برند و دختران حرف می زنند، پی خواهید برد.
در فصل پنجم و ششم، می آموزیم که چگونه زن ها و مردها نیازهای مختلفی برای روابط نزدیکشان دارند. نویسنده در اینجا مردها را تشبیه به کش می کند، یعنی هنگامی که آنان عاشق می شوند دائما زمانی نیاز دارند که عقب نشینی کنند. مثال کش استعاره ی کاملی برای درک چرخه نزدیکی و صمیمیت مرد می باشد. این چرخش شامل نزدیک شدن، عقب نشینی و دوباره صمیمی شدن است. این در حالی است که زن ها در قابلیت و توانایی خود در ارتباط با همسر بالا و پایین می شوند. تشبیهی که نویسنده برای این حالت زنان استفاده می کند این است که احساسات و عواطف زن مانند موج است و همیشه در نوسان است. در این صورت لازم است که زن از طرف مردش حمایت شود و از عشق همسرش برخوردار شود. در فصل ششم روش هایی برای حمایت از زن، زمانی که مرد نیاز به عقب نشینی و پناه بردن به غار تنهایی اش دارد، آورده شده است.
در ادامه نویسنده به بیست و پنج روش برای کسب امتیاز مریخی ها از ونوسی ها اشاره می کند و برای این که ونوسی ها ناراحت نشوند و سرشان بی کلاه نماند، وی به بیست و پنج روش دیگر برای کسب امتیاز ونوسی از مریخی می پردازد. مباحث پایانی هم به چگونگی اجتناب از بحث های دردآور اختصاص داشته و روش های درست و غلط برای تغییر و اصلاح مردها مطالبی بیان خواهد شد.
توصیه ی زیبا و راه گشایی که در این کتاب برای سرد کردن آتش عصبانیت، در روابط زنا شویی ارائه شده است، نامه نگاری احساسی- عاطفی می باشد که جای پای این روش نیز می توان در آموزه های دینی هم مشاهده کرد. نوشتن نامه و پاسخ دادن آن توسط نگارنده ی نامه این امکان را می دهد که او هم به احساسات خودش گوش دهد و در نهایت احساس آرامش خواهد کرد. نمونه هایی از این نامه ها در این کتاب آورده شده است.
- مردان چه می گویند، زنان چه می شنوند؟ لیندا پاپادوپولوس، ترجمه مهشید آریایی، ناشر: زرین کلک
معرفی کتاب:
آیا اخیرا با همسرتان بر سر کارهای خانه بگو مگو کرده اید؟ آیا از این که حرف های او را نمی فهمید و خودتان هم نمی توانید منظورتان را به او بفهمانید خسته شده اید؟ آیا از این که به تنهایی مسئولیت زندگی را به دوش می کشید به ستوه آمده اید؟ تنها عشق برای موفقیت و کامروایی زندگی زناشویی کافی نیست بلکه تحقق آن نیاز به کسب مهارت های خاصی دارد. با شنیدن نام کتاب "مردان چه می گویند زنان چه می شنوند؟" این تصور به ذهن می رسد که این کتاب برای کسانی مفید است که در زندگی مشترک خود دچار مشکل شده اند. اما مطالبی که دکتر لیندا پاپادوپولوس آورده است نه تنها برای زوج های مذکور بلکه برای افرادی که در آستانه ازدواج بوده و افرادی که دارای زندگی آرام و سرشار از تفاهمی هستند نیز مفید خواهد بود. انتشارات زرین کلک و واشقان به نشر این کتاب با ترجمه مهشید آریائی در 192 صفحه اقدام کرده است.
همان گونه که از عنوان کتاب می توان فهمید، مخاطب اصلی کتاب خانم ها هستند که ممکن است در زندگی مشترک با همسرشان به خاطر برخی سوء تعابیر که ناشی از طبیعت متفاوت زن و مرد است، با مشکل مواجه شده باشند. برای مثال، چه کسی تا به حال چنین صحنه ای را تجربه نکرده است: همه چیز عالی پیش می رود و در یک چشم بر هم زدن آن شام رؤیایی به جنگی تمام عیار تبدیل می شود. دلیل آن را متوجه نمی شوید اما این را می دانید که سخن همسرتان مطابق میل و انتظار شما نبوده است. بروز چنین حالتی ناشی از ایجاد شکافی عظیم میان کلام مرد و درک زن از آن سخن و یا برعکس است. نویسنده در این کتاب سعی دارد تا این سوء برداشت ها و باورهای غیر منطقی را به صورت شفاف بیان کند. آگاهی از این موارد سبب می شود تا طرفین با اطلاع از وجود چنین حالتی، با کمترین سوء برداشتی زندگی خود را خراب نکنند.
برای حل چنین مشکلاتی نویسنده در کتابش به جمع آوری علل ایجاد سوء تفاهم ها، در سیزده بخش، همت گماشته است. برای مثال در بخش اول با این عنوان: «چرا کلام زیبای او را سخنی کنایه آمیز تعبیر می کنیم؟» به بیان برخی باورهای غیر منطقی پرداخته است. مواردی که ذکر شده است به راحتی می توانند یک زندگی موفق و عاشقانه را به جهنمی برای زوجین تبدیل کنند. باورهای غیر منطقی مانند: تفکر غلط یا همه یا هیچ، انگشت گذاشتن بر افکار منفی، دخالت کردن، بی درنگ نتیجه گیری کردن، اتفاق های کوچک را فاجعه پنداشتن و تاثیر تجربه های تلخ گذشته بر زندگی کنونی. تمامی این موارد با ذکر مثال و بیان حالت صحیح حین تصمیم گیری، در این بخش آمده است.
یکی از خصوصیات این کتاب اشاره به مثال های بسیار ملموس و کاربردی است که ممکن است برای هر زوجی در طول زندگی مشترک پیش آیند. اطلاع از آن ها می تواند باعث افزایش آگاهی شده و در مواقع حساس زندگی تصمیم صحیح را اتخاذ نمایند. این مثال ها نه تنها در زندگی مشترک، بلکه در کل زندگی انسان و تصحیح خط شناختی افراد مؤثر هستند. به این مثال که بیان گر نقش خاطرات قدیمی در تفکر و احساسات ماست توجه کنید: «دوستی قدیمی همیشه شما را به دلیل داشتن گوش های بزرگ مسخره می کرده است. هنگامی که دوست جدیدی به شما می گوید کلاه جدید چقدر به تو می آید، شما این حرف را اینگونه می شنوید: این کلاه برای تو زیباست زیرا که گوش های بزرگ و زشتت را می پوشاند.» حتما با خواندن این مثال تصدیق خواهید کرد که این سبک تفکر در زندگی شما نیز بسیار وجود داشته و در تصمیم گیری ها اثر خود را به جای گذاشته است.
نویسنده سیری را در پیش گرفته است که از آشنایی های اولیه برای ازدواج آغاز و دوران نامزدی، شروع زندگی مشترک و وقایع موجود در آن مانند روابط جنسی، تعهد و مسئولیت پذیری، ملاقات با خانواده همسر، خیانت و مسیر ابدی خوشبختی را پوشش می دهد.
تا اینجا از ویژگی های مثبت کتاب در حد این نوشته کوتاه صحبت به میان آمد. اما این دلیل نمی شود که کتاب حاضر کاملا قابل اطمینان و از نظر مولفه های دینی و فرهنگی با عقاید و فرهنگ ما سازگار است، بلکه مواردی در این کتاب وجود دارد، که تعداد آن ها کم نیست، که در تضاد با فضای فکری و فرهنگی مخاطب ایرانی است. در اینجا به برخی از آن ها اشاره می شود:
- تقریبا تمامی مثال های ذکر شده از نوع آشنایی، گذاشتن قرارهای ملاقات برای آشنایی بیشتر، خواستگاری، کمرنگ بودن نقش خانواده ها، دوران نامزدی، شروع هم خانگی و ... مطابق با فرهنگ و رسومات حاکم بر غرب است که هیچ سنخیتی با آیین و فرهنگ غنی ایرانی ندارند. خوانندگان عزیز حتما می توانند با فراست و آگاهی خود این جنبه های منفی را سرند کنند.
- اشکالات تایپی و ویراستاری عدیده ای در کتاب وجود دارد که برخی اوقات مطالعه و فهم مطلب را با مشکل مواجه می سازد.
- در صفحه 81 مطرح شده است که «بسیاری از جوامع به روابط جنسی همچون امری نامشروع و گناهی نابخشودنی می نگرند.» این جمله با بدین جا به شرطی که روابط خارج از حیطه خانواده باشد صحیح است. اما نویسنده در ادامه مطلب در صفحه 82 می افزاید: «به همین دلیل شماری از زوج ها پس از ایجاد رابطه جنسی که در واقع بخشی از رابطه زندگی زناشویی آنان است، احساس گناه و نگرانی می کنند.» زمانی که نویسنده به این ارتباط در قالب زندگی زناشویی تصریح می کند دیگر جایی برای نگرانی و احساس گناه نخواهد بود. این گفته های متناقض یا به خاطر نوع ترجمه برای سازگاری بیشتر با فرهنگ ماست و یا به خاطر تضاد فرهنگی است که ما از آن بی خبریم.
- در صفحه 125 این جملات را می خوانیم: «در گذشته این جمله را بارها ... شنیده ایم که پول خوشبختی نمی آورد. اما اکنون ... بسیاری معتقدند که تنها عشق کافی نیست ... زیرا در این عصر بی شماری از زنان، تحصیل کرده، شاغل و از نظر مالی مستقل می باشند. ... یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج، استقلال مالی زنان می باشد.» در صفحه 141 نیز جملاتی با این مضمون دیده می شود: « ... امروزه با پیشرفت و تحول جوامع، بسیاری از زنان شاغل و از نظر مالی به کسی متکی نمی باشند.» در این مباحث باید توجه داشت که این دید کاملا غربی، امروزه در آن جوامع تبدیل به معزل شده است. زیرا سیل زنان خسته و درمانده ای دیده می شود که هرچند از نظر مالی مستقلند اما آرزوی این را دارند که ای کاش می شد این همه مسئولیت بر دوش ما نبود و با تکیه بر همسر، زندگی آرامی را سپری می کردیم. درست است که فضای حاکم بر جهان و متاسفانه تا اندازه ای بر ایران، اینگونه است اما دلیل بر صحیح بودن این فضا نبوده و با تعالیم دینی و فرهنگی ما سازگاری ندارد.کتابستان برای مخاطبان خود با موضوع تفاوتها و تعارضات همسران سیر مطالعاتی ذیل را پیشنهاد میکند:
- چرا زنان حرف می زنند و مردان فرار می کنند (پاتریشیا لاو)
معرفی کتاب:
یکی از نیازهای ضروری در زندگی انسان ها داشتن یک همسر به معنای واقعی است که با او باشد، او را درک کند، همنشین، هم صحبت و همراه او در همۀ مسائل زندگی باشد؛ اما چه اتفاقی می افتد افرادی که با این هدف زندگی مشترک را تشکیل می دهند، بعد از مدتی احساس نارضایتی از دو طرف به وجود می آید و آن چنان که شاید در اوایل آشنایی و تشکیل زندگی به هم عشق می ورزیدند، دیگر به آن شدت و حتی کمتر از حالت نُرمال و طبیعی رابطه عاطفی و کلامی و... با هم پیدا می کنند. و شاید با یک سؤال بحث واضحتر شود و آن هم این که: اگر زنی به همسرش بگوید: «عزیزم باید با هم دربارۀ روابطمان صحبت کنیم» به نظرتان چه اتفاقی خواهد افتاد و چه واکنشی خواهد داشت؟ شايد در موارد اندكي واكنش مثبت نشان دهند و احساس لحظه شماري براي اين سوال كنند اما در اكثر موارد با شنيدن اين درخواست، دست پاچه، ناراحت يا عصباني شود و حالت تدافعي به خود بگيرد و بروز جسماني و ظاهري در چهره اش داشته باشد. خانم ها دوست دارند درباره ي روابطشان صحبت كنند چون از وضعيت موجود ناراضي هستند اما مردان دوست ندارند صحبت كنند و فرار مي كنندچون صحبت كردن باعث نمي شود احساس بهتري داشته باشند، اين تنهايي و جدايي، هم در بحث هاي داغ و مهم در سكوت سرد وجود دارد و باعث مي شود نااميدي و تنفر شما بيشتر شود. و اين جدايي و سكوت ممكن است در نهايت منجر به طلاق مي شود. اما آن چه كه مولف دراين كتاب به دنبال آن هست اين مورد هست كه چگونه مي توانيد رابطه ي بهتري با همسرتان داشته باشيد بدون اينكه با او صحبت كنيد. و چگونه مي توانيد تجربه ي روزهاي اول زندگي و عشقي آن زمان را در سراسر زندگي نمايان كنيد.
- چرا مردان دلیل نمی آورند و زنان به کفش های بیشتری نیاز دارند ( باربارا و آلن پیز، ترجمه میترا میرشکار، ناشر: نشرعلم )
معرفی کتاب:
معرفی کتاب : نویسندگان این کتاب - باربارا و آلن پیز- زوجی موفق هستند که این بار اثرشان را که درباره ی روابط زن و شوهر می باشد با عنوان «چرا مردان دلیل نمی آورند و زنان به کفش های بیشتری نیاز دارند؟» منتشر کرده اند. مطالب این کتاب فرصتی را در اختیار خوانندگان قرار می دهد تا برخی از سردرگمی هایی که ناخواسته میهمان خیلی از ماها در زندگی شده است، بیرون کنند. در مقدمه ی کتاب نویسندگان توضیح می دهند که این کتاب را بعد از کتاب «چرا مردان گوش نمی دهند و زنان نمی توانند نقشه بخوانند؟» به رشته ی تحریر در آورده اند. آنان برای نوشتن این کتاب یعنی«چرا مردان دلیل نمی آورند و زنان به کفش های بیشتری نیاز دارند؟» به بیش از سی کشور مسافرت کرده اند و سعی کرده اند با نگاهی بی طرف به موضوعات و مشکلات زن و شوهرها بپردازند و سپس راه حل هایی ارائه کنند.
نویسندگان برای اینکه اهمیت موضوعی را که در باره ی آن بحث می کنند را به مخاطبینشان انتقال دهند می گویند: اگر بتوانید در زندگی با مردم، کار با آنها و دوست داشتن جنس مخالف موفق شوید، زندگی شیرین تری خواهید داشت. متاسفانه ما متوجه شده ایم که بیشتر انسان ها در این راستا دچار مشکل هستند. برای درک بهتر این مشکل به تأثیر برنامه های تلویزیونی، تبلیغات و نقش رسانه ها در این باره توجه کنید. آمارهای طلاق در سراسر دنیا حیرت آور شده است به گونه ای که در انگلستان آمار طلاق طی چهار سال نخست زندگی به بیش از 50 درصد می رسد. کتاب حاضر با در نظر گرفتن فرهنگ های مختلف به مشکلات رایج بین زن و مرد ها پرداخته است و در این زمینه و برای حل مشکلات آن ها راه حل هایی را ارائه کرده است.
زبان و قلم نویسندگان بسیار ساده و روان و در مواقعی همراه با طنز است که در یازده فصل جمع آوری شده است؛ برخی از آنها عبارتند از: غرغر زدن و شکایت زن و مرد از هم، کارهایی که مردان با انجام دادن آن ها زنان را آزار می دهند و به مرز جنون می کشانند. به گفته ی نویسندگان، به واسطه ی نامه هایی که از بیش از پنج هزار خواننده ی زن، آنان دریافت کرده اند، به هفت سوال دست یافته اند که اصولا زنان در مورد مردان مطرح می کنند و در فصل دوم به پاسخ و بررسی آنها می پردازد. سوالات از این قرار است: چرا مردان راه حل ارائه می دهند و نصیحت می کنند؟ چرا مردان مدام کانال تلوزیون را عوض می کنند؟ چرا مردان حاضر نیستند آدرس بپرسند؟ چرا مردان هیچگاه حلقه ی توالت فرنگی را پایین نمی آورند؟ چرا مردان به خرید علاقه ای ندارند؟ چرا مردان عادات زشتی دارند؟ و اینکه چرا مردان به لطیفه های بی ادبانه علاقه منداند؟
از جمله فصلهای دیگری که به صورت یک سوال عنوان می شود، این است که چرا زنان گریه می کنند؟ این عنوان به فصل سوم مربوط می شود. نویسنده در اینجا یکی از کارکردهای گریه را اخاذی احساسی معرفی می کند و بعد از بیان این مطلب، داستانهای واقعی از افرادی را نقل می کند که از طریق گریه می خواهند دیگران را تحت تاثیر قرار دهند و به خواسته ی خود برسند و یا به قول نویسنده از این طریق اخاذی احساسی کنند. داستانهایی که به آن اشاره شده است دقت و ظرافت شما را می طلبد، تا فرهنگ روابط سرد غربی بر خواننده تحمیل نشود. خواننده ای که با فرهنگ ایرانی و اسلامی بزرگ شده است و یکی از مشخصه های آنان، مهربانی و حس همدردی نسبت به همنوع و اعضای خانواده مخصوصا پدر و مادر است؛ به عنوان مثال نویسنده در صفحه ی 134 می گوید: همه مان ماجرای زنانی را شنیده ایم که تمام عمر از پدر یا مادر پیرشان مراقبت کرده اند و حس وظیفه شناسی مانع از خوشبختی شان شده است... در حالی ما جوانان ایرانی، مراقبت از آنان را نه تنها مایه ی افتخار بلکه آن را موجب خوشبختی می دانیم. در ادامه و فصل پنجم این کتاب، از هفت راز بزرگ مردان پرده برمی دارد و آنها را برای خانمها افشا می کند. این اطلاعات را زنان مخاطب این کتاب از طریق نامه ها و ایمیل ها، از مولفان درخواست کرده اند تا بیشتر در مورد تفاوت های زنان و مردان بدانند؛ در اینجا به هفت سوال دیگر که از سوی آنان مطرح شده، اشاره می شود: چرا مردان اطلاعات کمی از زندگی خصوصی دوستان خود دارند؟ چرا مردان از قید و بند پرهیز می کنند؟ چرا مردان احساس می کنند در همه ی موارد حق با آنها است؟ چرا مردان به اسباب بازی های پسر بچه ها علاقه ی زیادی دارند؟ چرا به نظر می آید مردان نمی توانند چند کار را به طور همزمان انجام دهند؟ چرا مردان تا این اندازه به ورزش علاقه دارند؟ واقعا مردان در توالت عمومی در باره ی چه مطالبی حرف می زنند؟ فصل های پایانی کتاب مربوط می شود به مطالبی نظیر: جذابیت ظاهری در زنان و مردان، دروغ گفتن مردها، روابط زناشویی و بازنشستگی.
- آنچه زنان و مردان نمی دانند (آلن و باربارا پیز)
معرفی کتاب:
اگر به دنبال شناخت حقایقی دربارهی برقراری ارتباط با جنس مخالف هستید، کتاب « آنچه زنان و مردان نمیدانند » را مطالعه کنید. هدف مولفین از تالیف کتاب بررسی واقعبینانهی روابط زن و مرد، علل رفتارها و عملکردهای آنان و بهبود روابط آنان برای زندگی شاد و بهتر است. این کتاب به شما نشان میدهد چگونه میتوانید جنس مخالف خود را بشناسید و از این شناخت لذت ببرید. کتاب بر اساس واقعیات و حقایق و با توجه به رفتار انسانهای واقعی ، پژوهشهای علمی، وقایع روزمره و مکالمات ضبط شده نوشته شده است. کتاب به بررسی مواردی از این قبیل پرداختهاست: گونههای مشابه، دنیاهای متفاوت؛ پرورش احساس؛ همه چیز از مغز نشأت میگیرد؛ گفتن و شیندن؛ افکار، عقاید و نظریات، احساسات و سایر موارد دردساز؛ ترکیب شیمیایی بدن ما؛ مردان، زنان، روابط جنسی؛ عشق، رمانس، ازدواج؛ به سوی آیندهی متفاوت. اما نکتهای که در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میشود باید مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد ( مانند رویکرد فمینیستی در نگرش و تفکر مولفین). به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- مردان مریخی، زنان ونوسی ( جان گری، ترجمه: حمید میرزارضایی، ناشر: یاران قلم)
معرفی کتاب:
معرفی کتاب : در این کتاب فرض بر این است که مردها اهل سیاره مریخ و زن ها اهل سیاره ونوس هستند. در سالهای قدیم، روزی مریخی ها با تلسکوپ های خود، ونوسی ها را کشف کردند. با یک نگاه کوتاه، احساسات آنها برانگیخته شد و این بی سابقه بود. مریخی ها در فضا به سیاره ونوس پرواز کردند. ونوسی ها با آغوش باز به آنها خوش آمد گفتند. آنها ناخودآکاه می دانستند که چنین روزی پیش خواهد آمد. آن ها از با هم بودن لذت می بردند. هر کدام از دنیای دیگری بودند و از تفاوت هایشان خوششان می آمد. ماه ها صرف شناخت یکدیگر کردند. سپس مصمم به پرواز به کره زمین شدند ولی همین که به جو زمین رسیدند، همگی با نوعی فراموشی انتخابی از خواب پریدند. هم مریخی ها و هم ونوسی ها فراموش کردند که از سیاره های جداگانه ای هستند و ملزم به داشتن«تفاوت ها» هستند. از آن روز بود که برخورد و تنش بین مرد و زن آغاز شد. در طول این کتاب، با جزئیات کاملی، تفاوت های زن و مرد تشریح خواهد شد. فصل دوم راجع به ارزش های زن و مرد است که ذاتاً با هم تفاوت دارد. در این فصل بحث از دو اشتباه مهمی است که در ارتباط با جنس مخالف خود داریم؛ اینکه مردها به اشتباه در مورد مشکلی، پیشنهاد راه حل آن را می دهند و احساسان را بی اعتبار می کنند در حالی که زن ها، راه حل آن را می دانند. غالبا بیشترین شکایت زن ها از مردها این است که شنونده ی خوبی نیستند. خواه زمانی که مرد صحبت همسرش را کاملا نادیده می گیرد و خواه وقتی که چند لحظه ای به او گوش می دهد تا تشخیص بدهد چه چیزی او را دلواپس می کند، آن وقت است که به او راه حل هایی پیشنهاد می کند تا او را نگرانی در بیاورد. اما همسرش از این حرکت او قدر دانی نمی کند چرا؟ چون زن نیاز به همدردی دارد ولی مرد فکر می کند که زن راه حلی برای مشکلاتش می جوید. بیشترین گله ی مردها هم این است که زنان همیشه سعی دارند آنها را عوض کنند. موقعی که زنی مردی را دوست دارد، احساس مسیولیت می کند که در رشد و بالندگی مرد به او کمک نماید. زن با سماجت و پافشاری برای هر نوع موقعیتی که به همسرش کمک کند و یا اینکه به او بگوید که چه باید بکند، صبر می کند. زن فکر می کند که همسرش را پرورش می دهد در حالی که مرد فکر می کند که تحت کنترل است و در عوض می خواهد همسرش او را همان طوری که هست پذیرا باشد. با درک قبلی از مسأله ونوسی/ مریخی بودنمان، برایمان روشن می شود که چگونه نادانسته مرتکب چنین اشتباهاتی می شویم. در فصل سوم و چهارم راه های مختلفی را کشف خواهیم کرد که چگونه مردان و زنان بر ناراحتی و اضطراب خود غالب شوند و چگونه احساسات جنس مخالف را برانگیزیم. یکی از بزرگ ترین تفاوت های بین زن و مرد این است که هر کدام از آنها با روش خاصی با فشارهای روحی کنار می آیند. مردها شدیدا در خود فرو می روند و گوشه گیر می شوند در صورتی که زن ها با هیجانی فزاینده غرق در مسأله می شوند و خود را گرفتار می کنند. در این مواقع، نیاز یک مرد برای تسکین یافتن با حالت زن متفاوت است. مرد با حل مسایلش حالش بهتر می شود در صورتی که زن نیازمند صحبت در مورد مشکلش می باشد. در فصل پنجم، می آموزیم که چرا زن و مرد به دلایلی کاملا متفاوت سخن می گویند یا سکوت می کنند و هر کدام در این مواقع چه کنند. زن از طریق صحبت، کشف می کند که چه می خواهد بگوید و آن ها را با صدای بلند به زبان می آورد، این پردازش کمکش می کند که تلنگری به درک غرایزش بزند. ولی پردازش اطلاعات مردها بسیار متفاوت است. قبل از اینکه درباره ی موضوعی حرف زده یا جوابی را بدهند، یا تجربه ای کسب کنند، اول در سکوت درست ترین و یا مفید ترین پاسخ را ارزیابی می کنند. در فصل ششم، پی می برید که چگونه زن ها و مردها نیازهای مختلفی برای روابط نزدیکشان دارند. مردها مانند کش هستند، زمانی نیاز دارند که عقب نشینی کنند. مثال کش استعاره ی کاملی برای درک چرخه نزدیکی و صمیمیت مرد می باشد. این چرخش شامل نزدیک شدن، عقب نشینی و دوباره صمیمی شدن است. در فصل های هفتم و هشتم، در می یابیم که احساسات عاطفی و عاشقانه زن حالت امواج دارد و در نوسان است و نیز چگونگی ابراز عشق زن و مرد را خواهیم آموخت. فصل نهم، چگونگی اجتناب از بحث های دردآور پیگیری می شود. فصل دهم نشان می دهد که زن و مرد چگونه روی مسایل، جداگانه حساب می کنند. مرد فکر می کند وقتی که برای زن کار خیلی بزرگی انجام می دهد امتیاز بالایی از او کسب می کند ولی برای زن فرقی ندارد که هدیه عشق او بزرگ یا کوچک باشد. او برای هر هدیه یک امتیاز کنار می گذارد. فصل یازدهم درباره راه های ارتباط زن و مرد در لحظات سخت زندگی است. در فصول پایانی، در می یابیم که چرا زن ها زمانی که نیاز به حمایت دارند، دچار مشکل بزرگی هستند و اینکه چرا مردها در برابر این خواسته مقاومت می کنند.
- ونوس آتشین، مریخ یخی ( جان گری، ترجمه شادی فرهمند، ناشر: دانژه)
معرفی کتاب:
معرفی کتاب : کتاب « ونوس آتشین، مریخ یخی» نوشته دکتر جان گری است که به توضیح رفتارها، کنش و واکنش ها، عادات و روابط همسران با استفاده از دانش هورمونی پرداخته است. این کتاب، آخرین نوشته ی وی و به نظر بسیاری از کارشناسان، بهترین کتاب اوست. در کتاب های او که تقریبا در همه ی کشورها با عنوان« ونوس و مریخ ...» و تجزیه و تحلیل روابط زنان و مردان و بیان تفاوت های دو جنس مشهور است، فرض بر این است که مردها اهل سیاره مریخ و زن ها اهل سیاره ونوس هستند. نویسنده، داستان ونوس و مریخ را اینگونه ترسیم می کند: در سالهای قدیم، روزی مریخی ها با تلسکوپ های خود، ونوسی ها را کشف کردند. با یک نگاه کوتاه، احساسات آنها برانگیخته شد و این بی سابقه بود. مریخی ها در فضا به سیاره ونوس پرواز کردند. ونوسی ها با آغوش باز به آنها خوش آمد گفتند. آنها ناخودآکاه می دانستند که چنین روزی پیش خواهد آمد. آن ها از با هم بودن لذت می بردند. هر کدام از دنیای دیگری بودند و از تفاوت هایشان خوششان می آمد. ماه ها صرف شناخت یکدیگر کردند. سپس مصمم به پرواز به کره زمین شدند ولی همین که به جو زمین رسیدند، همگی با نوعی فراموشی انتخابی از خواب پریدند. هم مریخی ها و هم ونوسی ها فراموش کردند که از سیاره های جداگانه ای هستند و ملزم به داشتن«تفاوت ها» هستند. از آن روز بود که برخورد و تنش بین مرد و زن آغاز شد.
مترجم این کتاب، خانم شادی فرهمند برای تبیین بیشتر موضوع، در قسمتی از پیشگفتار می نویسد: تا چند سال پیش، علت بسیاری از واکنشها، تغییرات خلق و خو و تنشهایی که بین زنان و شوهران پیش می آید ناشناخته بود و بسیاری از این حالتها، به فرهنگ، تربیت، خاستگاه اجتماعی و نقش اقتصادی افراد نسبت داده می شد و یا از کلیشه های جنسیتی و الگوهای سنتی برای تفسیر و توضیح آنها استفاده می شد. ولی با پژوهشهای بسیار مهمی که به تازگی در حوزه ی شناخت هورمونها انجام شده، هر روز به تاثیرات عجیب و نقش ویژه ی این ترکیبات شیمیایی بر روابط انسانی، بیشتر پی می بریم.
دکتر جان گری در این کتاب سعی کرده حالات روحی مابین زوجین را مبتنی بر پایه های زیستی موثر در آن ها تبیین کند و با ارئه راهکارهای لازم سعی در ترمیم مشکلات زوجین و ارتقای سلامت و نشاط زندگی زناشویی دارد. در لابه لای کتاب گفتگوها و حالات معمول زن و مرد و مشکلات و اختلافات رایج آن ها آورده شده است و در ادامه به بررسی علت این حالات و چرایی آن با رویکرد هورمونی پرداخته شده است. نویسنده در توضیح این رویکرد هورمونی می گوید: مردها بعد از کار به استراحت نیاز دارند تا هورمون اکسی توسین که مسئول آرمش در بدن است در بدن آن ها تولید شود. این آرامش در زن ها موقعی به وجود می آید که زن از حمایت های مراقبتی بهره مند گردد. پس ویژگی های مردان و زنان در تولید هورمون های موثر در روابطشان با هم فرق دارد و به همین خاطر است که زوجین باید با مسائل علمی مربوط به هورمون ها که نقش محوری را در این باره را دارند آشنا شوند. علاوه بر آشنایی با چگونگی ترشح هورمون ها در دو جنس، زن و مرد باید از لحاظ تغذیه و خواب نیز در سطح مطلوبی باشند زیرا این دو در تعادل و تولید هورمون ها نقش اساسی دارند.
در ادامه ی مباحث پر طرفدار این کتاب، به این عناوین نیز بر خواهیم خورد و با این مباحث هم آشنا می شویم: خنک کردن ونوسی ها و گرم کردن مریخی ها که به منظور تعریف مهارت های ارتباطی جدید برای بیشتر عشق ورزیدن است، یائسگی ونوسی ها و یائسگی مریخی ها، هنگامی که جای ونوسی ها و مریخی ها عوض شود و دلائل جابجایی این نقش ها، عشق، رابطه ی جنسی و شادی. در فصل اخیر که به همین بحث یعنی، عشق، رابطه ی جنسی و شادی، اختصاص یافته است، بخش ویژه ای را ترتیب می دهد که نویسنده از آن به ایده ها و فرصتها به عنوان« ویتامین عشق» یاد کرده است. در این بخش به هجده منبع اصلی عشق و حمایت، مفصل پرداخته می شود. البته در گوشه ای از این بخش مطلبی را بیان می کند که با فرهنگ اسلامی و با ذائقه ی جوانانی که مخاطب این کتاب اند، مناسبتی ندارد، و حتما مخاطبین با تیز بینی که دارند با اینگونه مطالب ، نقادانه برخورد خواهند کرد. این مطلب در صفحه ی 263 این گونه آمده است: «اگر همسر ما علاقه ای به رقصیدن ندارد، پس من باید از داشتن دوستانی که رقصیدن را دوست دارند راضی باشم».
- زنان ونوسی در آتش خشم، مردان مریخی به سردی یخ (جان گری)
معرفی کتاب:
بعضی از پژوهشهای جدید علمی ثابت کردهاند که تفاوت بین مردان و زنان و چگونگی ارتباط برقرارکردن آنان با یکدیگر مبنایی زیست- شیمیایی دارد. این تفاوت را میتوان با در نظر گرفتن هورمونها به خوبی توضیح داد. تعادل هورمونی به راستی عاملی مهم در زمینهی دستیابی به سرزندگی، عشق و انرژی در زندگی زناشویی محسوب میشود. کتاب « زنان ونوسی در آتش خشم، مردان مریخی به سردی یخ » که در 399 صفحه به قلم جانگری تالیف شده است، به دنبال ایجاد تعادل هورمونی بین همسران است. مولف در این کتاب میکوشد عواملی بنیادین را برای دستیابی به تندرستی، شادی و عشقی ماندگار مطرح کند. او راهکارهایی را برای دستیابی به سلامتی طبیعی و انرژی شادیبخش زندگی بازگو میکند. با خواندن این کتاب به چنین نکتههایی پی میبریم: زنان و مردان چگونه با به کارگیری شیوههایی بینظیر به تنششان رسیدگی میکنند. هورمون تنش چگونه به سلامتی ما آسیب میرساند و از توانایی ما برای ارتباط برقرار کردن با همسرمان میکاهد. مواد غذایی برتر و تغذیهی سالم در پرکردن ذخیرههای هورمونی ما چه نقشی دارند. چرا امروزه یائسگی در زنان و میانسالی در مردان در روابط زناشویی بسیار تنشآفرین است و چرا نباید چنین باشد. تعادل قند خون ما چگونه با برقراری تعادل میان هورمونهای بدنمان ارتباطی نزدیک دارد. دستیابی به تعادل هورمونی در بدنمان چگونه وضعیت روابط زناشویی ما را بهبود میبخشد و ما را برای غلبه کردن بر دشواریهای امروزی تقویت میکند. نکتهای که باید در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میدهند مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد. به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- چرا مریخ و ونوس به هم برخورد می کنند (جان گری، ترجمه وینا زاهدی، ناشر: نسل نواندیش)
معرفی کتاب:
کتاب « چرا مریخ و ونوس به هم برخورد میکنند » با دادن آگاهی در مورد رفتارهای متفاوت زنان و مردان به شما در مواجهه با استرس، کمک میکند تا بتوانید به روابطتان با همسرتان بهبود بخشید. مطالعه این کتاب شما را چه مجرد باشید و چه متاهل با این حقیقت آشنا میسازد که زن و مرد بر این اساس ساخته و پرداخته و نظامند شدهاند تا به طرز متفاوتی در برابر استرس واکنش نشان دهند. همچنین نشان میدهد که چگونه همین تفاوتها در جای خود میتوانند به عامل تنشزا در روابط زناشویی تبدیل شوند. نگارنده طرحی روشن و آسان فهم به منظور کم کردن فاصلهی میان زن ومرد ارائه میدهد و سیاستها و شیوههایی برای گفتگویی کارآمد و اثر بخش در اختیار شما میگذارد که به راستی سطوح استرس را پایین میآورد و با کمک آنها زنان و مردان میتوانند به مجموعهای متنوع از روشهای واقعبینانه و جدید به منظور آفرینش زندگی عاشقانهی همراه با صلح و سازش دست یابند. مواردی از این قبیل در کتاب بررسی شده است: چرا مریخ و ونوس به هم برخورد میکنند، نظامشده براساس متفاوت بودن، هورمونهای استرس در مریخ و ونوس، فهرست تمام نشدنی باید انجام دهمهای زن، ساختار یک مشاجره، بنا نهادن یک زندگی عاشقانه و ... . نکتهای که باید در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میدهند مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد. به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- زنانی که مردان آنان را دوست دارند، زنانی که مردان آنان را ترک می کنند (کانل کو آن ترجمه: شمس الدین حسینی، ناشر: نسل نواندیش)
معرفی کتاب:
کتاب « زنانی که مردان آنان را دوست دارند، زنانی که مردان آنان را ترک میکنند» به طور دقیق به شما (زنان) میگوید که وقتی مردی با زنی ارتباط، در قلب و ذهنش چه میگذرد. در این کتاب شما اسراری را که باعث پاسخ عاشقانه و مثبت از مردان میشود میآموزید و به درستی کشف میکنید که مردان عاشق چه نوع زنی میشوند و برای همیشه با او میمانند. از ویژگی کتاب این است که در آخر کتاب پرسشنامههای مرتبط با هر یک از فصول ارائه داده است تا به شما کمک کنند تا متوجه شوید چطور نگرشهای خاص، احساسات و رفتارهایتان درقبال مردان، بر کیفیت ارتباطات شما با شریک زندگیتان تأثیر میگذارد. کتاب در دو بخش، بخشی که خصوصیات و رفتار های که باعث رنجش خاطر مردان میشود و بخش دیگر خصوصیات و رفتارهای که مطلوب مردان هست را بیان میکند. مواردی که در بخش اول مورد بررسی قرار گرفتهاند از این دست هستند: زنانی که ندانسته از صمیمیت میترسند. زنانی که در دل از مردان منفرند، زنانی که بیمنت از خودشان مایه میگذارند. اما بخش دوم شامل موارد از این قبیل است: به مرد اعتماد کنید تا توانمندی شما را دوست بدارد. از طریق دوستی عشقتان را عمیق کنید. اصولی برای عاشق ماندن. نکتهای که در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میشود باید مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد.به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند مواردی را که با مبانی دینی و فرهنگی ما هماهنگی ندارد را نیز مطرح کنند؛ بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- رازهائی درباره زنان که هر مردی باید آنها را بداند( باربارا دی آنجلیس) ویژه مردان
معرفی کتاب:
مردانی که می خواهند در مورد زنان بیشتر بدانند بهتر است کتاب « رازهایی دربارهی زنان که هر مردی باید آنها را بدانند » را مطالعه کنند. کتاب تالیف باربارا دی آنجلیس یکی از مجربترین متخصصین روابط انسانی است.( ذکر این نکته هم لازم است که ایشان تفکر فمینیستی هم دارند). این کتاب از تمامی رازهایی پرده برمیدارد که زنها دوست دارند مرد زندگیشان با خبر باشد در واقع، دعوتی است از مردها که زنها را به گونهای جدید آنگونه که هرگز تجربه نکردهاند، ببینند و درک کنند، و بیشتر دوست داشته باشند. به علاوه، کتاب دعوتی است از زنها که خودشان را بهتر بشناسند، تا به درستی تمامی احساسات خود را به خوبی درک کنند، نیازهای خود را بشناسند و به راحتی بتوانند این بخشهای وجودی خود را به مردهای زندگیشان ابراز کنند. مولف از طریق کتاب به شما خواهد آموخت که: سه نیاز پنهان که در بین تمامی زنها مشترک است. چگونه خشم زنان را شعله ور نکنید. بیست عامل سرد مزاجی جنسی زنها، رازهایی دربارهی روابط جنسی که زنها دوست دارند مردها بدانند، چگونه نبرد قدرت را به همکاری و تشریک مساعی بدل کنید، روشها و راهکارهایی برای عشقورزی هرچه بیشتر. نکتهای که در این سنخ کتابها و راهکارهای که ارائه میشود باید مورد توجه قرارگیرد تفاوت فرهنگی و ارزشی است که بین ما و غربیها وجود دارد.به عبارت دیگر مباحثی که در این کتاب عرضه شده است در عین مفید بودن و سودمندی میتوانند نشاندهنده تسلط ارزشهای صرفا مادی بر فرهنگ غربی باشند. در حالی که فرهنگ ایرانی – اسلامی سرشار از ارزشهای معنوی میباشد و در عین حال داشتن یک زندگی به لحاظ مادی، موفق و سالم را نیز ارزشمند میداند. بنابراین خواننده باید بتواند از مباحثی که در کتاب مطرح شده بطور گزینهای استفاده کرده، موارد مفید و سودمند را از مسائل غیرسودمند جدا کرده و با تلفیق مباحث مفید با فرهنگ غنی خود به دنبال توفیق همه جانبه مادی و معنوی باشد.
- پسران مریخی، دختران ونوسی ( جان گری، ترجمه هادی ابراهیمی، ناشر: نسل نواندیش)
معرفی کتاب:
دکتر«جان گری» در بیشتر کتاب هایش از تفاوت های بین زن و مرد صحبت می کند و این بار عنوانی را که به این کتاب داده است، «پسران مریخی، دختران ونوسی» می باشد. وی با سلیقه ای که در داستان پردازی به خرج داده است، اوصاف اهالی مریخ را به پسران می دهد و دختران را ونوسی می خواند. نویسنده این داستان را این گونه تعریف می کند که در سالهای قدیم، روزی مریخی ها با تلسکوپ های خود، ونوسی ها را کشف کردند. با یک نگاه کوتاه، احساسات آنها برانگیخته شد و این بی سابقه بود. مریخی ها در فضا به سیاره ونوس پرواز کردند. ونوسی ها با آغوش باز به آنها خوش آمد گفتند. آنها ناخودآکاه می دانستند که چنین روزی پیش خواهد آمد. آن ها از با هم بودن لذت می بردند. هر کدام از دنیای دیگری بودند و از تفاوت هایشان خوششان می آمد. ماه ها صرف شناخت یکدیگر کردند. سپس مصمم به پرواز به کره زمین شدند ولی همین که به جو زمین رسیدند، همگی با نوعی فراموشی انتخابی از خواب پریدند. هم مریخی ها و هم ونوسی ها فراموش کردند که از سیاره های جداگانه ای هستند و ملزم به داشتن«تفاوت ها» هستند. از آن روز بود که برخورد و تنش بین مرد و زن آغاز شد.
در طول این کتاب، با جزئیات کاملی، تفاوت های زن و مرد تشریح خواهد شد. عنوان فصل دوم این کتاب، آزمون مریخی – ونوسی است. در این فصل، زن و مرد باید نسبت به دو اشتباه مهم خود هوشیار شوند و دیگر مرتکب این دو اشتباه نشوند؛ اول اینکه مردها به اشتباه در مورد مشکلی که همسرشان با آنان در میان می گذارد، پیشنهاد راه حل آن را می دهند و احساسات را بی اعتبار می کنند در حالی که زن ها، راه حل آن را می دانند. به همین خاطر بیشترین شکایت زن ها از مردها این است که آن ها شنونده ی خوبی نیستند. دوم اینکه زن ها به اشتباه همیشه سعی دارند مردها را عوض کنند و مردها از این موضوع بیشترین گله و شکایت را دارند.
یکی از بزرگ ترین تفاوت های پسرها و دخترها، روشی است که برای رویارویی و برخورد با استرس و اضطراب به کار می برند. در فصل سوم راه های مختلفی را کشف خواهیم کرد که چگونه مردان و زنان بر ناراحتی و اضطراب خود غالب می شوند. مردها شدیدا در خود فرو می روند و گوشه گیر می شوند در صورتی که زن ها با هیجانی فزاینده غرق در مسأله می شوند و خود را گرفتار می کنند. در این مواقع، نیاز یک مرد برای تسکین یافتن با حالت زن متفاوت است. مرد با حل مسایلش حالش بهتر می شود در صورتی که زن نیازمند صحبت در مورد مشکلش می باشد. در فصل سوم این کتاب به دلائل بیشتری از این که چرا در مواقع استرس و اضطراب، پسران به درون غار پناه می برند و دختران حرف می زنند، پی خواهید برد.
در فصل پنجم و ششم، می آموزیم که چگونه زن ها و مردها نیازهای مختلفی برای روابط نزدیکشان دارند. نویسنده در اینجا مردها را تشبیه به کش می کند، یعنی هنگامی که آنان عاشق می شوند دائما زمانی نیاز دارند که عقب نشینی کنند. مثال کش استعاره ی کاملی برای درک چرخه نزدیکی و صمیمیت مرد می باشد. این چرخش شامل نزدیک شدن، عقب نشینی و دوباره صمیمی شدن است. این در حالی است که زن ها در قابلیت و توانایی خود در ارتباط با همسر بالا و پایین می شوند. تشبیهی که نویسنده برای این حالت زنان استفاده می کند این است که احساسات و عواطف زن مانند موج است و همیشه در نوسان است. در این صورت لازم است که زن از طرف مردش حمایت شود و از عشق همسرش برخوردار شود. در فصل ششم روش هایی برای حمایت از زن، زمانی که مرد نیاز به عقب نشینی و پناه بردن به غار تنهایی اش دارد، آورده شده است.
در ادامه نویسنده به بیست و پنج روش برای کسب امتیاز مریخی ها از ونوسی ها اشاره می کند و برای این که ونوسی ها ناراحت نشوند و سرشان بی کلاه نماند، وی به بیست و پنج روش دیگر برای کسب امتیاز ونوسی از مریخی می پردازد. مباحث پایانی هم به چگونگی اجتناب از بحث های دردآور اختصاص داشته و روش های درست و غلط برای تغییر و اصلاح مردها مطالبی بیان خواهد شد.
توصیه ی زیبا و راه گشایی که در این کتاب برای سرد کردن آتش عصبانیت، در روابط زنا شویی ارائه شده است، نامه نگاری احساسی- عاطفی می باشد که جای پای این روش نیز می توان در آموزه های دینی هم مشاهده کرد. نوشتن نامه و پاسخ دادن آن توسط نگارنده ی نامه این امکان را می دهد که او هم به احساسات خودش گوش دهد و در نهایت احساس آرامش خواهد کرد. نمونه هایی از این نامه ها در این کتاب آورده شده است.
- مردان چه می گویند، زنان چه می شنوند؟ لیندا پاپادوپولوس، ترجمه مهشید آریایی، ناشر: زرین کلک
معرفی کتاب:
آیا اخیرا با همسرتان بر سر کارهای خانه بگو مگو کرده اید؟ آیا از این که حرف های او را نمی فهمید و خودتان هم نمی توانید منظورتان را به او بفهمانید خسته شده اید؟ آیا از این که به تنهایی مسئولیت زندگی را به دوش می کشید به ستوه آمده اید؟ تنها عشق برای موفقیت و کامروایی زندگی زناشویی کافی نیست بلکه تحقق آن نیاز به کسب مهارت های خاصی دارد. با شنیدن نام کتاب "مردان چه می گویند زنان چه می شنوند؟" این تصور به ذهن می رسد که این کتاب برای کسانی مفید است که در زندگی مشترک خود دچار مشکل شده اند. اما مطالبی که دکتر لیندا پاپادوپولوس آورده است نه تنها برای زوج های مذکور بلکه برای افرادی که در آستانه ازدواج بوده و افرادی که دارای زندگی آرام و سرشار از تفاهمی هستند نیز مفید خواهد بود. انتشارات زرین کلک و واشقان به نشر این کتاب با ترجمه مهشید آریائی در 192 صفحه اقدام کرده است.
همان گونه که از عنوان کتاب می توان فهمید، مخاطب اصلی کتاب خانم ها هستند که ممکن است در زندگی مشترک با همسرشان به خاطر برخی سوء تعابیر که ناشی از طبیعت متفاوت زن و مرد است، با مشکل مواجه شده باشند. برای مثال، چه کسی تا به حال چنین صحنه ای را تجربه نکرده است: همه چیز عالی پیش می رود و در یک چشم بر هم زدن آن شام رؤیایی به جنگی تمام عیار تبدیل می شود. دلیل آن را متوجه نمی شوید اما این را می دانید که سخن همسرتان مطابق میل و انتظار شما نبوده است. بروز چنین حالتی ناشی از ایجاد شکافی عظیم میان کلام مرد و درک زن از آن سخن و یا برعکس است. نویسنده در این کتاب سعی دارد تا این سوء برداشت ها و باورهای غیر منطقی را به صورت شفاف بیان کند. آگاهی از این موارد سبب می شود تا طرفین با اطلاع از وجود چنین حالتی، با کمترین سوء برداشتی زندگی خود را خراب نکنند.
برای حل چنین مشکلاتی نویسنده در کتابش به جمع آوری علل ایجاد سوء تفاهم ها، در سیزده بخش، همت گماشته است. برای مثال در بخش اول با این عنوان: «چرا کلام زیبای او را سخنی کنایه آمیز تعبیر می کنیم؟» به بیان برخی باورهای غیر منطقی پرداخته است. مواردی که ذکر شده است به راحتی می توانند یک زندگی موفق و عاشقانه را به جهنمی برای زوجین تبدیل کنند. باورهای غیر منطقی مانند: تفکر غلط یا همه یا هیچ، انگشت گذاشتن بر افکار منفی، دخالت کردن، بی درنگ نتیجه گیری کردن، اتفاق های کوچک را فاجعه پنداشتن و تاثیر تجربه های تلخ گذشته بر زندگی کنونی. تمامی این موارد با ذکر مثال و بیان حالت صحیح حین تصمیم گیری، در این بخش آمده است.
یکی از خصوصیات این کتاب اشاره به مثال های بسیار ملموس و کاربردی است که ممکن است برای هر زوجی در طول زندگی مشترک پیش آیند. اطلاع از آن ها می تواند باعث افزایش آگاهی شده و در مواقع حساس زندگی تصمیم صحیح را اتخاذ نمایند. این مثال ها نه تنها در زندگی مشترک، بلکه در کل زندگی انسان و تصحیح خط شناختی افراد مؤثر هستند. به این مثال که بیان گر نقش خاطرات قدیمی در تفکر و احساسات ماست توجه کنید: «دوستی قدیمی همیشه شما را به دلیل داشتن گوش های بزرگ مسخره می کرده است. هنگامی که دوست جدیدی به شما می گوید کلاه جدید چقدر به تو می آید، شما این حرف را اینگونه می شنوید: این کلاه برای تو زیباست زیرا که گوش های بزرگ و زشتت را می پوشاند.» حتما با خواندن این مثال تصدیق خواهید کرد که این سبک تفکر در زندگی شما نیز بسیار وجود داشته و در تصمیم گیری ها اثر خود را به جای گذاشته است.
نویسنده سیری را در پیش گرفته است که از آشنایی های اولیه برای ازدواج آغاز و دوران نامزدی، شروع زندگی مشترک و وقایع موجود در آن مانند روابط جنسی، تعهد و مسئولیت پذیری، ملاقات با خانواده همسر، خیانت و مسیر ابدی خوشبختی را پوشش می دهد.
تا اینجا از ویژگی های مثبت کتاب در حد این نوشته کوتاه صحبت به میان آمد. اما این دلیل نمی شود که کتاب حاضر کاملا قابل اطمینان و از نظر مولفه های دینی و فرهنگی با عقاید و فرهنگ ما سازگار است، بلکه مواردی در این کتاب وجود دارد، که تعداد آن ها کم نیست، که در تضاد با فضای فکری و فرهنگی مخاطب ایرانی است. در اینجا به برخی از آن ها اشاره می شود:
- تقریبا تمامی مثال های ذکر شده از نوع آشنایی، گذاشتن قرارهای ملاقات برای آشنایی بیشتر، خواستگاری، کمرنگ بودن نقش خانواده ها، دوران نامزدی، شروع هم خانگی و ... مطابق با فرهنگ و رسومات حاکم بر غرب است که هیچ سنخیتی با آیین و فرهنگ غنی ایرانی ندارند. خوانندگان عزیز حتما می توانند با فراست و آگاهی خود این جنبه های منفی را سرند کنند.
- اشکالات تایپی و ویراستاری عدیده ای در کتاب وجود دارد که برخی اوقات مطالعه و فهم مطلب را با مشکل مواجه می سازد.
- در صفحه 81 مطرح شده است که «بسیاری از جوامع به روابط جنسی همچون امری نامشروع و گناهی نابخشودنی می نگرند.» این جمله با بدین جا به شرطی که روابط خارج از حیطه خانواده باشد صحیح است. اما نویسنده در ادامه مطلب در صفحه 82 می افزاید: «به همین دلیل شماری از زوج ها پس از ایجاد رابطه جنسی که در واقع بخشی از رابطه زندگی زناشویی آنان است، احساس گناه و نگرانی می کنند.» زمانی که نویسنده به این ارتباط در قالب زندگی زناشویی تصریح می کند دیگر جایی برای نگرانی و احساس گناه نخواهد بود. این گفته های متناقض یا به خاطر نوع ترجمه برای سازگاری بیشتر با فرهنگ ماست و یا به خاطر تضاد فرهنگی است که ما از آن بی خبریم.
- در صفحه 125 این جملات را می خوانیم: «در گذشته این جمله را بارها ... شنیده ایم که پول خوشبختی نمی آورد. اما اکنون ... بسیاری معتقدند که تنها عشق کافی نیست ... زیرا در این عصر بی شماری از زنان، تحصیل کرده، شاغل و از نظر مالی مستقل می باشند. ... یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج، استقلال مالی زنان می باشد.» در صفحه 141 نیز جملاتی با این مضمون دیده می شود: « ... امروزه با پیشرفت و تحول جوامع، بسیاری از زنان شاغل و از نظر مالی به کسی متکی نمی باشند.» در این مباحث باید توجه داشت که این دید کاملا غربی، امروزه در آن جوامع تبدیل به معزل شده است. زیرا سیل زنان خسته و درمانده ای دیده می شود که هرچند از نظر مالی مستقلند اما آرزوی این را دارند که ای کاش می شد این همه مسئولیت بر دوش ما نبود و با تکیه بر همسر، زندگی آرامی را سپری می کردیم. درست است که فضای حاکم بر جهان و متاسفانه تا اندازه ای بر ایران، اینگونه است اما دلیل بر صحیح بودن این فضا نبوده و با تعالیم دینی و فرهنگی ما سازگاری ندارد.