کتاب «اخراجیها» برای دومین بار تجدید چاپ و روانه بازار نشر شده است. این کتاب سال 1383 منتشر شد که به خاطر توجه به ویژگی های خاص از نظر شخصیت شهید و نوع نگارش از استقبال بسیار خوبی در میان مخاطبان برخوردار شد.
«اخراجیها» پیشتر از آن فیلم مشهور متولد شد. سال 83 و عمر کمی هم داشت. بی آنکه این و آن به هم مرتبط باشند. به گونهای که اخراجیها روایت دگرگونهای دارد. روایتی از حقایق ناگفته که به ندرت دیده یا شنیده شده است. برای ما که عادت کردهایم به روایتهای «حاجی سیدت رو کشتن» یا بیتفاوتیهای ناجوانمردانه به حادثه جنگ، اخراجیها غنیمت است.
چرا؟ چون روایتی صادقانه است و نویسنده و راوی تلاش نمیکنند حقیقت را فدای ملاحظات کنند. اخراجیها روایت جنگی است که همچون باقی جنگها، رزمنده داشت، رزمندههایش آدم بودند، آدمهایش کشته و زخمی میشدند یا میکشتند، ممکن الخطا بودند و هنوز هم هستند.
اخراجیها تصویری از خود جنگ است، بیآرایش و آلایش. روایت شفاهی بخشی از تاریخ این کشور؛ بخش مهمی از تاریخ این کشور؛ و شاید مهمترین بخش تاریخش!
از ویژگیهای کتاب«اخراجیها»، میتوان بیان خاطرات این شهید به صورت شیرین، بی پرده، صریح و بدون کم و کاستی ضمن پرداختن به جزئیات نام برد. شهید حاج احد محرمی علافی (دایی) در بیست و دوم اردیبهشت ماه سال 1382 در اثر جراحات سنگین دفاع مقدس بر پیکرش به شهادت رسید.
این کتاب به نویسندگی «غلامرضا قلیزاده» و به کوشش بیدریغ «موسی غیور» منتشر شده است که در مقدمه آن میخوانیم: درخواستم را به آسانی نپذیرفت وقتی هم پذیرفت، بیشتر از دو نوار یک ساعته پای ضبط صوت کوچکم ننشست. برای پر شدن نوار سوم، چهار سال صبر کردم. عصرهای گرم تابستان 1376، با نوارهای خالی زنگ در خانهاش را میزدم. اغلب خودش عصا به بغل به پیشوازم میآمد. ضبط را روشن میکردم و تا دوباره آن را خاموش کنم، بارها از ته دل خندیده بودم و بارها اشکهایم را پاک کرده بودم.
به نقل از خبرگزاری فارس